Case Study - British High Commission , Kuala Lumpur

Project data

  • Customer
  • Foreign & Commonwealth Office
  • Value
  • GBP 0.5m – 2m (RM7.3m)
  • Area
  • 10,000 sq ft
  • Programme duration
  • 28 weeks
  • Completion date
  • August 2013
  • Project Manager
  • Edmund Shipway
  • M&E Engineer
  • Ranhill Bersekutu

Overview

Completed over a programme of four and a half months, the new British High Commission provides a relevant solution to the real estate needs of this diplomatic estate. The project consists of reception and consular facilities coupled with office accommodation for the employees stationed in the High Commission. In line with stringent security provisions the front of house areas are separated from the back office via slab to slab sheet steel reinforced partitions, custom made ballistic glazing and an access air lock installation. The back office comprising 61 seats is fitted out with innovative Teknion Marketplace furniture which features a long spanning spine that obviates the requirement for intermediate leg supports for lengths up to 20 feet.